Interview Britt

Leerling kok BBL

Come Join the Family net als… Britt

Meegroeien met de grootste horecafamilie van Nederland? Britt is in de voetstappen van haar vader getreden die werkzaam is bij Hotel Schiphol A4 als souschef. Zij heeft in 2018 allereerst via een stage kennis gemaakt met Hotel Schiphol A4. Vervolgens heeft zij in 2019 de stap in de keuken gezet en volgde sindsdien de BBL opleiding tot zelfstandig werkend kok. Juli 2023 heeft zij haar BBL succesvol afgerond en is zij nu fulltime werkzaam als kok bij Hotel Schiphol.

Lees hieronder het interview met Britt, waarin zij haar werk- en opleidingservaring bij Hotel Schiphol A4 met je deelt.

Met wie hebben wij het genoegen?
Mijn naam is Britt, ik ben 20 jaar en ik was leerling kok bij Van der Valk Hotel Schiphol.

Welke studie heb je gevolgd en wat zijn je toekomstplannen?
Ik heb de koks opleiding niveau 2 en 3 bij ROC Mondriaan Den Haag gevolgd. In juli ben ik geslaagd voor mijn opleiding en nu werk ik als zelfstanding kok. Binnenkort ga ik de Chef-kok assisteren en daarbij ook administratieve taken uitvoer.

Hoe ben je als leerling bij Hotel Schiphol A4 terecht gekomen?
Doordat mijn vader er al 35 jaar werkt en mijn broer nu 5 jaar. En mij leek het daarom ook leuk om er te komen werken aangezien ik daar al vanaf mijn babytijd kom.

Omschrijf eens een werkdag
Ik begin meestal om 12.00 en dan sta ik meestal aan de koude kant. Je kunt mij ook vinden bij de grill of de garnituur. Ik start met de mise en place. Tussendoor komen de bonnetjes van de bestelling van de middag via een scherm binnen die ik dan bereid. Om half 4 is heeft de 12 uur ploeg een uurtje pauze. Elke dag staat er personeelseten voor ons klaar. Na de pauze start het diner. Als het druk is sta je aan de warme kant. Per warme kant sta je met zijn tweeën. Aan de koude kant sta je meestal met 4 personen. Twee collega’s maken de voorgerechten en twee andere collega’s maken de desserts. Als het diner klaar is, dan drinken wij met de 12 uur ploeg nog koffie of thee. Daarna gaat iedereen naar huis.

Waar ben je het meest trots op bij Hotel Schiphol A4?
Ik heb een goede band met de werkgevers en werknemers. Wij zijn net één grote familie!

Wat is je grootste blunder?
Ik heb nog niet echt een blunder gehad. Maar iedereen kan fouten maken en daar is niks mis mee.

Wat merk je van het familiegevoel?
Wij hebben met elkaar een hele hechte band.

Wat moet iedereen weten over Hotel Schiphol A4?
Makkelijk bereikbaar, want het ligt direct langs de snelweg A4. Je kunt bij ons in hotel komen slapen en lekker eten. Ook kan je bij ons je auto parkeren als je op vakantie gaat. En er rijdt een gratis shuttlebus naar Schiphol vanaf het hotel.

Wat denk je dat werken bij Valk nog leuker kan maken?
Dat jij óók bij ons komt werken!! ?

Wat betekent service voor jou?
Dat gasten even tot rust kunnen komen in een van onze luxe kamers. En bij ons kunnen genieten van een uitgebreid ontbijt buffet, lunch of diner.

Waarom pas je binnen dit hotel?
Ik hou van hard werken en dat vind ik juist zo leuk om te doen. We hebben vaak partijen (bruiloft, tradities en verjaardagen) waar veel mensen kunnen komen.

Lees hier meer interviews over jou toekomstige collega’s

Britt

Britt

Zelfstandig werkend kok