Interview Marjolein

Medewerker Bediening

Met wie hebben wij het genoegen?
Mijn naam is Marjolein. Ik woon in Hoofddorp en ben 38 jaar oud. Ik ben getrouwd en ik heb een zoontje van 7 jaar. Ik werk inmiddels 16 jaar bij Van der Valk en nog steeds met plezier.

Hoe ben je in je huidige functie terecht gekomen?
Ik ben begonnen als serveerster in het restaurant. Na ongeveer 2 jaar werd ik gevraagd om 1ste medewerker bediening te worden. Deze functie heb ik met beide handen aangepakt. De laatste jaren werk ik voornamelijk in onze brasserie. Dat voelt echt als mijn eigen toko….

Omschrijf eens een werkdag…
Het eerste, wat ik ‘s morgens doe als ik binnenkom, is inklokken en de collega’s die ik zie goedemorgen wensen. Dan loop ik gelijk naar de brasserie en zet ik de koffiemachines aan, loop een rondje om te kijken of alles netjes is achtergelaten en ga mezelf omkleden. Daarna zorg ik gelijk voor m’n mis en place. Om 9 uur open ik de deuren en hoop dan altijd op een gezellige drukke dag. Na de lunch zorgen we ervoor dat alles netjes aangevuld wordt voor de avondploeg. Rond 17 uur zit mijn dienst erop en maak ik mijn afdracht. Daarna wens ik iedereen een prettige avond.

Waarom werk je bij Hotel Schiphol A4?
Na mijn studie ben ik gaan solliciteren bij diverse hotels. Na een aantal gesprekken te hebben gehad, voelde het gesprek bij Van der Valk als een soort van thuiskomen. Daar hing een hele relaxte sfeer en was er de mogelijkheid om mezelf te ontplooien. Dit is voor mij de reden geweest om hier aan de slag te gaan.

Wat is je leukste herinnering bij Hotel Schiphol A4?
Mijn leukste herinnering is toch wel het organiseren van onze personeelsuitjes en dat tijdens de kerstborrel de waardering voor werd uitgesproken. Toen voelde ik me wel ‘trots’.

Wat is je grootste blunder?
Jeetje…..mijn grootste blunder……denk toch dat ik een keer met een paar pullen bier het restaurant in liep en ergens halverwege alles van mijn dienblad afviel…..het hele restaurant zat me aan te kijken haha. Ik schaamde me vreselijk.

Wat merk je van het familiegevoel?
Ik merk dat ik mijzelf heel vrij voel bij Valk. Heb veel leuke collega’s, die ik ook regelmatig in mijn vrije tijd zie en spreek. Een aantal daarvan zijn echt vrienden geworden. De lijnen onderling zijn kort naar elkaar, waardoor ik mezelf daar prettig voel.

Wat moet iedereen weten over Hotel Schiphol A4?
Het is een supermooi en groot hotel met als uitgangspunt om al onze gasten tevreden en met een glimlach de deur uit te zien lopen. Daar zorgen we met z’n allen voor.

Wat denk je dat werken bij Valk nog leuker kan maken?
Ik denk dat als je een positief persoon en een harde werker bent, je altijd met een glimlach op je gezicht loopt, dan dit werk ontzettend leuk is. Laat zien wat je kunt en wees bereid om een stapje harder te lopen, dan zul je merken dat dat gewaardeerd wordt.

Wat betekent service voor jou?
Aangezien ik al zolang in dit vak zit, kan ik toch wel zeggen dat het echt in mijn bloed zit. Ik vind het heerlijk om het mijn gasten naar de zin te maken en loop altijd met een glimlach rond.
Ik probeer altijd alles voor elkaar te krijgen en ik denk dat dit altijd ten goede komt van de tevredenheid van onze gasten.

Waarom pas je in dit bedrijf?
Ik ben echt een familiemens……daarom pas ik in dit bedrijf. Valk voelt inmiddels toch wel aan als ‘familie’ met ontzettend veel leuke collega’s. Ik hoor inmiddels wel bij het interieur.

Lees hier meer interviews over jou toekomstige collega’s